TuiNa Massage

TuiNa (spreek uit twiena) is naast acupunctuur en kruiden één van de pijlers van de Traditioneel Chinese Geneeskunde (TCM). TuiNa kent een grote variëteit aan verschillende massages die op het lichaam worden uitgevoerd en heeft zich al 4000 jaar kunnen ontwikkelen tot een zeer effectieve massagevorm.

De massage kan nogal ruw en krachtig lijken, maar het is meer ballet dan oerdans dat op het lichaam plaatsvindt. En zo voelt het ook. TuiNa verbetert de gezondheid van zowel de weefsels als de botten en gewrichten. Het heeft een goede invloed op het zenuwstelsel, zodat de levensenergie door het lichaam stroomt zoals het hoort. Op die manier kan pijn bestreden worden en kan ervoor gezorgd worden dat botten, spieren en gewrichten normaal functioneren. Daarnaast verbetert TuiNa ook het zelfgenezend vermogen van het lichaam en verdrijft het gifstoffen uit het lichaam. Spierblokkades worden vertaald naar onbalansen van Qi, Yin en Yang en vaak naar diep liggende emotionele problematiek, die gerelateerd is aan de klacht.

De massage wordt gecombineerd met zuivere etherische oliën van doTerra om nog meer fysieke als emotionele diepgang te bereiken.